Begeleiding

Zou jij meer in balans willen zijn?
meer innerlijke rust en je dagelijkse leven (weer) op orde willen krijgen?

Soms zit je zo in de knoop met jezelf en-of de situatie dat het je verlamt en onmachtig maakt. Je weet niet meer goed wat te doen en waar te beginnen. Het slurpt al je energie op en je komt tot niets. Je zit niet lekker in je vel. Het kan van alles zijn: je wordt geleefd door de omstandigheden, of je hebt problemen op school of op je werk, binnen je gezin of binnen je relatie. Herken je dit?

Heb jij het gevoel dat je gedachten en al die wisselende emoties jouw leven bepalen in plaats van dat jij aan het roer staat? Loop je op je tenen, staat je agenda te vol, is je thuis een chaos en krijg je de boel niet goed geregeld?

Praktische ondersteuning:

We helpen je door samen met jou je dagelijkse dingen weer op de rit te krijgen zoals o.a. je baan, opleiding of dagbesteding, sociale contacten en relaties, activiteiten ondernemen, routine opbouwen in huishoudelijke taken, ADL en huisvesting, (zelfstandig) wonen, je huis opruimen  en weer (opnieuw) inrichten.
Zo kan plannen en organiseren en het aanleren van organisatorische vaardigheden meegenomen worden vanuit een behandelprogramma.

Psychische ondersteuning:

We gaan aan de slag met kwesties en thema’s in je leven die jou parten spelen.
Het samen zichtbaar maken van patronen, overtuigingen en gedachten die je hardnekkig blijven aansturen.
Door hier zicht op te krijgen, kun je hieraan voorbij zien en andere keuzes maken: uit het patroon stappen en opnieuw vrijheid ervaren. Samen brengen we patronen, overtuigingen en gedachten in kaart welke belemmerend kunnen werken,  het reguleren van gevoelens, het voorkomen van overmatig piekeren en het verminderen van stress en angst.
Door bewust zicht te krijgen op deze vaak onbewuste patronen/ gedachtegang worden nieuwe keuze mogelijkheden verkent die naar meer levensenergie en veerkracht leiden.

Wij ondersteunen je o.a. bij het oefenen van door de therapeut aangereikte vaardigheden, het kan ook gaan om overbrugging tot je behandeling start ter voorkoming van regieverlies.Onze hulp kan ook preventief ingezet worden.

Aanmeldformulier:

Het sociale wijkteam bij jou in de buurt kan je doorverwijzen naar Praktijk Zichtbaar in Zicht.

Verdere informatie hierover lees je bij Stip Nijmegen, klik hier. Ook om een aanmeldformulier te printen en op te sturen. Wij willen jou daar ook bij helpen.

Een medewerker van het sociale wijkteam bekijkt samen met jou, wat je hulpvraag is en vraagt uren aan voor begeleiding bij de gemeente. Als de gemeente jou uren toekent, dan wordt deze vergoed door de gemeente. Wel moet je een eigen bijdrage betalen van 19,00 euro per maand.

Voor jeugdhulp is een verwijzing via de huisarts ook mogelijk. Kinderen tot 18 jaar wordt volledig vergoed en geldt geen eigen risico. Je kunt ten alle tijden contact opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij hebben geen wachtlijst en
zijn actief in Arnhem, Nijmegen en omgeving.

Voor informatie van de gemeentelijke website, klik hier.

NFG:  Keurmerk aan kwaliteit

Zichtbaar in Zicht maakt deel uit van de coöperatie TVN-Zorgt en is lid van de beroepsvereniging Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.
Praktijk Zichtbaar in Zicht levert verantwoorde zorg, die voldoet aan de landelijke eisen.

Klachten

Niet tevreden over de geboden zorg?
Klachten worden behandeld via CAM Coöperatie ( zie www.de-nfg.nl )
CAM COOP voldoet aan de wettelijke voorwaarden in de wet WKKgz

Vragen? KLIK HIER om een afspraak te maken.