Over Ons

Zichtbaar in Zicht betekent:  Zien en gezien worden!

Lily Gruitrooij;

Praktijk Zichtbaar in Zicht is een divers team bestaande uit onder andere een orthopedagoog, psychiatrisch verpleegkundige, jeugdverpleegkundige, maatschappelijk werker, creatief-en energetisch en massage therapeut.

Over Lily;
De afgelopen 20 jaar werkte ik in verschillende settings: als hulpverlener in een opvanghuis, familietherapeut in een tbs-kliniek en als begeleider binnen de psychiatrie en verslavingszorg. Daarnaast  ben ik herstelbemiddelaar en begeleid mensen die betrokken zijn geweest bij een ingrijpende gebeurtenis.
Anderen zien mij als een echte ‘bruggenbouwer’  in hart en nieren en de rode draad in mijn leven is mensen met elkaar (zichzelf) in verbinding brengen.

Naast deze werkervaring heb ik een een bewogen leven geleid, waardoor ik de nodige levenservaring heb opgedaan. Mijn achtergrond is verpleegkundige. Heb de opleiding VO- Jeugd, Gezin en Context en Transformatieve Mediation afgerond. Daarnaast coördineer ik Eigen- Kracht bijeenkomsten en Familiegroepsplan en faciliteer  Attitudinal Healing groepen.

En… ben net als jij gewoon een mens, dat met vallen en opstaan haar leven leeft. Soms heel vaardig en blij en soms in een dip en dan weet ik het even niet meer.
Op die momenten ben ik blij dat er iemand is die mij weer even op weg helpt.
Zijn er ook momenten dat jij een steuntje in de rug kunt gebruiken?
Dan zijn wij er voor jou!

Reactie over ons:

Naar aanleiding van mijn psychose heb ik, via het Sociaal Wijkteam, kennis gemaakt met Lily van Zichtbaar in Zicht. Lily is in haar contact heel laagdrempelig. Ik voelde me direct bij haar op mijn gemak. Samen met haar heb ik een plan gemaakt voor de ondersteuning van haar team in mijn gezin. Het was even puzzelen, maar binnen een mum van tijd was er voor alle gevraagde uren een hulpverlener beschikbaar.

3 dagen per week heb ik ondersteuning van het team bij mij thuis ontvangen. In het begin hadden we veel overleg over wie wat deed in het huishouden en zorg voor de kinderen. Naarmate ook de behandeling op gang kwam, lag de nadruk van hun werkzaamheden meer op het coachen hoe ik lastige situaties in het gezin zelf kon oplossen. Mijn zelfvertrouwen groeide en langzaam nam ik de regie over mijn huishouden en het opvoeden van de kinderen terug. Wat ik zelf ook heel fijn vond was de aanwezige kennis bij de hulpverleners over het leven met een psychische kwetsbaarheid. Door het opnemen van deze kennis ontwikkelde er bij mij ziekte-inzicht waardoor ik beter voor mezelf kon zorgen. Van af het begin van het traject heeft het team van ZiZ mij gecoacht op het in mijn kracht komen staan; wat kan ik aan? waar heb ik nu behoefte aan? hoe kan ik lastige situaties het hoofd bieden, wat heb ik daarvoor nu nodig?

De periode dat de hulpverleners van Zichtbaar in Zicht in mijn gezin waren, was voor mij heel speciaal. Er waren heel veel mooie momenten; we hebben wat afgelachen en soms een traan gelaten. Een team met veel compassie en vertrouwen in de eigen kracht van haar cliënten. 

Liefs Desiree