Psychosociale Hulp

Relatieproblemen

Wanneer er in de relatie veel onbegrip, irritatie en verwijten zijn, of als er binnen het gezin een negatieve sfeer hangt, zodat er geen sprake meer is van gehechtheid, dan kan psychosociale ondersteuning een hulpmiddel zijn om ervoor te zorgen, dat jullie je weer verbonden voelen met elkaar.

Angst en dwangmatig handelen

Je maakt je overal zorgen over, je wordt er vreselijk moe en bang van. Het is mogelijk dat je erg vaak controleert of deuren gesloten zijn of  dat je je handen zo vaak wast, dat je er echt last van krijgt. De meeste mensen die last hebben van dit dwangmatige handelen en denken, weten wel dat hun gedrag niet rationeel is, maar toch kunnen ze niet stoppen met deze handelingen om te voorkomen, dat er iets ernstigs gebeurt.

Somberheid

Je voelt je somber en de situatie lijkt uitzichtloos. Je weet eigenlijk niet goed waarom of waardoor dat zo is. Misschien heb je er zelf wel wat aan proberen te doen, maar toch lukt het je niet meer om zelfstandig uit deze nare situatie te komen.

Stress- burn-out klachten, vastlopen bij studie, school, werk

Je bent geprikkeld of agressief, je hebt last van hartkloppingen en hoofdpijn. Je slaapt niet goed en je blijft maar piekeren. Je hebt het idee, dat je niets meer goed doet; alles loopt fout. Je krijgt van niemand de steun die je nodig hebt bij al je onzekerheid en spanning.

Negatief zelfbeeld

Van je zelfvertrouwen is nauwelijks iets over, je hebt faalangst, en eigenlijk gaat er niets goed naar jouw mening.

Verslaving

Je had je zo voorgenomen om niet meer zo veel te drinken of zo vaak drugs te gebruiken; je wilde het dit keer anders doen en je niet laten meeslepen in je verslaving. Toch gaat je gebruik steeds meer je leven bepalen; je weet niet meer hoe te minderen of te stoppen. Het gevoel van teleurstelling in jezelf en een gevoel van onmacht maken je alleen maar somberder. Je zakt steeds verder weg in je afhankelijkheid van je drank, drugs of welke verslaving dan ook.

Vragen? KLIK HIER om een afspraak te maken.